SENCE
Oblikujemo od 1962.

Družina svetil SENCE je nadaljevanje znamenite linije luči, ki jo je na začetku šestdesetih let dvajsetega stoletja zasnoval mlad par arhitektov.
Ona hči kiparja, on sin mizarja, oba pod močnim vplivom skandinavskega oblikovanja. Kmalu po končanem študiju sta Nives in Franci Vehovar oblikovala ikonično družino svetil iz lesenega furnirja.
Luči so v strokovni javnosti vzbudile veliko zanimanja in so bile leta 1964 nagrajene z nagrado Prešernovega sklada in častno pohvalo prvega Bieanala industrijskega oblikovanja v Ljubljani.

Vsi modeli so bili v celoti ročno izdelani in se nikoli niso serijsko proizvajali.

Pol stoletja pozneje je s pomočjo nove tehnologije na voljo osvežena in zahtevam sodobne uporabe prilagojena izvirna kolekcija, razširjena z novimi oblikami in vrstami lesa.

Senčniki so narejeni iz skrbno izbranih, tehnološko obdelanih naravnih lesenih furnirjev. Lasersko izrezani kosi so ročno sestavljeni v prepoznavno končno obliko.

Leta 2018 je bila izvorna luč Muna razstavljena v muzeju moderne umetnosti - MOMA v New Yorku, v sklopu razstave Toward a Concrete Utopia.